Alkaneen vuoden kunniaksi tarjoilen tänään kahden suklaan makuista juustokakkua.
Tarvitset:
Pohja:
- 250 g Digestive-keksejä
- 50 g voita
Täyte:
- 130 g tummaa suklaata
- 130 g valkosuklaata
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
- 4 liivatetta
- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 2 tl vaniliinisokeria
- 2 dl kermaa (tai 2,5 dl Flora vispiä)
• Tee murustetuista kekseistä ja voista seos ja painele se irtopohjavuokaan.
• Sulata suklaat ja vaahdota kerma. Vatkaa vaahdoksi myös kananmunien valkuaiset ja puolet sokerista.
• Tee tuorejuustosta, keltuaisista, lopusta sokerista ja vanilliinisokerista tasainen seos.
• Sekoita tähän myös muutamaan rkl kiehuvaa vettä liuotetut liivatteet.
• Sekoita tämä seos ja vaahdot tasaiseksi seokseksi ja jaa kahteen osaan.
• Lisää sulatettu valkosuklaa toiseen seokseen ja tumma suklaa toiseen.
• Sekoita lopuksi seokset varovasti niin, että seos jää raidalliseksi ja kaada irtopohjavuokaan. Marmorista pintaa voi vielä korostaa vetämällä esim. veitsen kärjellä pinnalle raitoja.
• Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia.
Pieni vinkki: kannattaa ehdottomasti käyttää Fazerin taloussuklaata. Olen muutaman muun firman tummaa suklaata kokeillut mutta lopputulos on ehdottomasti paras juuri talousuklaasta tehtynä. Valkoinen suklaa on Pandan. Kaupan hyllystä kyllä bongasin Fazerin tumman ja vaalean leivontasuklaan - onko kenelläkään näistä käyttökokemuksia, mille maistuvat?
tiistai 1. tammikuuta 2008
Kahden suklaan juustokakku
Kirjoitti Puputar klo 11.20
Tunnisteet: Makeannälkään
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
11 kommenttia:
Voi miten ihanan näköistä! Hyvää uutta vuotta!
Onpas syötävän ihanan näköinen kakku :)
Neulerikasta vuotta 2008 ja tietysti kivoja reseptejä myös!
Kiitoksia =). On muuten myös herkullista... kannattaa ehdottomasti kokeilla kunhan saan kirjoitettua ohjeen!
Onpas ihanan näköinen kakku! Tuo marmoirointi tekee siitä todella houkuttelevan näköisen :)
Kiitos Jenny =)
Onpa näyttävän näköinen marmoripinta! Ja varmasti herkullinen kakku.
Kiitos Aurinkotuuli - oli tasanvarmasti täydellisen hyvää =)
Lihottavia herkkuja...
Välillä saa nauttia =) Jos kiloja pelkää, on ehkäpä parasta jättää kakku tekemättä.
Käytin leivontaan tarkoitettuja Fazerin valkoista suklaata 100g x 1 2/3 ja tummaa suklaata 100g x 1. Näillä onnistui myös hyvin. Ainakin työkaverit tykkäsivät ja pyysivät reseptiä itselleen :)
Elikkäs näin untuvikkona juustokakkujen maailmassa on pakko kysäistä.. Missä vaiheessa mitkäkin seokset yhdistettiin?? :D Kun luulisin, että kummankin suklaan kanssa pitää saada sitä liivatteellista seosta mutta myös kermaseosta?
Lähetä kommentti