lauantai 11. elokuuta 2007

Jauhelihapihvit ja veneperunoita

Loman alun kunniaksi teimme Herra Pupun kanssa yhdessä ruokaa: jauhelihapihvejä ja veneperunoita. Hyvä punaviini kuuluu asiaan, joskus arkiruokaankin.

Jauhelihapihvit
-naudan jauhelihaa
-1 prk Pippuri Creme Cuisinea
-korppujauhoja
-1 kananmuna
-suolaa
-murskattuja kapriksia
-(mustapippurirouhetta)

Paistetaan uunissa 175°C noin 30 min.

Veneperunat
-kuorittuja perunoita lohkoina

Sekoita perunoille maustekastike erillisessä kulhossa
-1 dl ruokaöljyä
-1 sipuli
-1 valkosipulin kynsi
-1 tl kuivattua timjamia
-1 tl suolaa
-½ tl paprikajauhetta

Laita perunat ja maustekastike uuniastiaan, sekoita ja paista 200°C noin 40min. Sekoita perunoita paistamisen puolivälissä. Lisäksi punasipulia, kurkkua, tomaattia sekä raejuustoa.

Ei kommentteja: