lauantai 15. joulukuuta 2007

Hunajainen uunilohi

Tarvitset:
- kirjolohifile
- muutama rkl hunajaa
- suolaa
- situunapippuria
- tilliä

Asettele lohifileet uunivuokaan ja sivele hunajalla. Ripottele pinnalle muut mausteet ja paista uunissa 175°C puolisen tuntia. Tarjoa peruna-porkkanamuussin ja salaatin kera.

Eipä ollut aikaisemmin tullut mieleenkään sivellä lohta hunajalla, mutta lopputulos oli todella maistuva. Ohjeen löysin jostain hunajanystävien reseptivihkosesta, mutta muokkasin sitä hieman (oli pakko, kaikkia aineita ei löytynyt kaappien kätköistä). Pitäisi vielä löytää joku hyvä kastike tuolle kaveriksi, ruoka kaipaa hieman jotain "kosteutta". Oli kyllä oikeasti positiivinen yllätys!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hiphei, vihdoin ehdin tulla oikein ajan kanssa vastavierailulle tänne sinun blogiisi :-) Lisäsin sinut äsken linkkilistalleni, niin muistan piipahdella täällä jatkossakin ihmettelemässä, mitä kaikkea olet saanut aikaiseksi.

Näyttää oikein hyvältä tuo loihtimasi lohiannos, nam! Itse olen todella huono syömään saati sitten valmistamaan kalaruokia, mutta uunilohi vaikuttaa kyllä niin helpolta tehdä, että voisin jopa harkita joskus kokeilevani sitä :-)

Puputar kirjoitti...

Ehdottomasti, suosittelen. Ruoka on erittäin helppo tehdä ja on maistuvaa. Itsekin pitäisi opetella laittamaan muutakin kalaa kuin lohta ja seitiä. Hyviä ohjeita on vain hankala löytää, mutta onneksi kokeilemalla oppii.

Anonyymi kirjoitti...

Kerroppa sitten, kun olet hernesoppaa kokeillut tehdä, että oliko lopputulos hyvä? P.S. Jos tuolla tämänpäiväisellä ohjeellani teet, niin ainakin tulee onnistunutta.

Anonyymi kirjoitti...

Lue koko blogi, melko hyva