Tässä taas herkkua kerrakseen...
Tarvitset:
Pohja:
- 250 g Digestive-keksejä
- 75 g voita
Täyte:
- 200g valkosuklaata
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
- 4 liivatetta
- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 2 tl vaniliinisokeria
- 2 dl kermaa (tai 2,5 dl Flora vispiä)~
- 200g pakastevadelmia
~ 2dl vettä
- muutama rkl tummaa mehua
- 3 liivatetta
Tee murustetuista kekseistä ja voista tasainen seos ja painele se leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle. Sulata suklaa. Vatkaa vaahdoksi kananmunien valkuaiset ja puolet sokerista. Vaahdota kerma, loput sokerit ja vanilliinisokeri. Lisää vesi ja mehu vadelmien sekaan, soseuta esim. tehosekoittimella. Tee valkuaisvaahdosta, kermasta, suklaasta ja juustosta tasainen seos, lisää siihen vielä noin puolet vadelmasurvoksesta ja 4 liivatetta liuotettuna pieneen määrään vettä. Kaada seos irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Tee sitten kiille lopusta vadelmasurvoksesta ja kolmesta pieneen vesimäärään liuotetusta liivatteesta. Kaada kiille varovasti kakun päälle ja nosta takaisin jääkaappiin hyytymään.
Nauti hyvän kahvin kanssa =)
tiistai 26. helmikuuta 2008
Vadelmainen valkosuklaa-juustokakku
Kirjoitti Puputar klo 14.46
Tunnisteet: Makeannälkään
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
18 kommenttia:
Ihanan näköistä ja kuuloista ja niin on nätit tasaiset kerrokset. Täydellinen hyydykekakku nam.
Edellinen on siis minun kommenttini, hieman sähläilen :))
Kiitos Hanna - kakku oil todella hyvää. Valkoisen suklaan ihanan pehmeä makeus ja vadelman raikkaus, kannattaa kokeilla =)
Ihanaa kakkua! Valkosuklaa ja vadelmat tosiaan sopii hienosti yhteen. Olen myös niistä hyydytettävää kakkua tehnyt.:)
Kuulostaa ihan älyttömän hyvältä. Rakastan valkosuklaata ja vadelmia
Ihanan näköistä herkkua tämä! :P
Kiitos kiitos, suosittelen lämpimästi tätä herkkua =)
Vitsit mitä herkkua! Pitääkin muistaa tämä luomus, kun anoppi kesällä alkaa kuskaamaan pensasvattuja meille..
Oih, ihanaa herkkua!! Tulee ihan vesi kielelle!! =)
Tosi hyvää kakkua tuli, mutta ohjeessa sanamuoto "pieni määrä vettä" oli ensikertalaiselle liian epämääräinen ohjeistus ja kakusta ei tullut tarpeeksi kiinteää. Onneksi tein tämän harjoituskakun ennen kuin teen samalla ohjeella juhlapöytään.
Koko kakunteko epäonnistui, keittiö täynnä sitä vadelmasekotusta.
ihan hullun makeeta vaiks en ees laittanu puoliikaa tosta sokeri määrästä.. Mut oli jyl myyten tosi namia.. Toiseen kakkuun en kyl laita olleska sokerii..
kiitti jollekkin ohjeesta! aion kokeilla tätä miehelleni 30-vuotis synttäripäiväksi. toivottavasti onnistuu.. ;)
En yleensä pidä kakuista naapurintyttö maistatti ja oli pakko itsekintehdä.
n taivaallisen hyvää!!
Hei oli tosi hyväää! Mahtava resepti. Perhe aina valittaa, että valmistan liikaa jälkkäreitä vadelmasta. Tämä kylläkin upposi ilman kommentointia ja vieläpä pyydettiin lisää! :) KIITOS.
Hei! Minkähän kokoiseen vuokaan tämä olisi hyvä tehdä?
Vuoan halkaisija on 26cm
Tein tyttären rippijuhliin ja kyllä oli HYVÄÄ!!! Ihanan makeaa, vieraatkin kehuivat aivan taivaalliseksi. Saattaisi vähempikin sokeri riittää, jos ei ole todellinen herkkupylly. :)
Lähetä kommentti