maanantai 18. helmikuuta 2008

Lohipihviä

Tuolta hypermarketin kalatiskiltä löytyi meille aivan uusi tuttavuus - valmiit leivitetyt, maustetut lohipihvit. Kala oli maustettu ainakin pippurilla, suolalla ja paprikajauheella. Kotona ei tarvinnut muuta kuin paistaa pihvi voissa ja pinnalle pirskottelimme vielä hieman sitruunamehua - nam. Kalan kaverina tarjolla tällä kertaa ruohosipulilla höystettyä peruna-bataattimuussia.

Tuosta bataatista tuli mieleen, oletteko kokeilleet Saarioisten bataattivuokaa? Sitä oli ainakin joulunaikaan kaupoissa myytävänä. Todella herkullista, ihanan pehmeää, suorastaan suussasulavaa. Kielen päälle tuli muistoja mummon tekemästä imelletystä perunalaatikosta =).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En ole maistanut bataattivuokaa. Hmm voi olla ihan mielenkiintoinen uutuus.
Mun kaveri syö jossain ravintolassa aina jotain bataattimuhennosta, on varmaan siis aika hyvää :)

Anonyymi kirjoitti...

Herkullinen annos! Tuota lohen leivittämistä täytyisi kokeilla joskus itsekin tehdä. Peruna-bataattimuusi on myös ihanaa! Saarioisten bataattivuokaa en ole kokeillut, mutta jouluksi tein Ruokamaailman ohjeella bataattilaatikkoa ja oli kyllä hyvää! Sitä pitää varmasti tästä lähtien tehdä aina jouluisin lanttulaatikon ja imelletyn perunalaatikon ohella.:)