tiistai 26. helmikuuta 2008

Vadelmainen valkosuklaa-juustokakku

Tässä taas herkkua kerrakseen...

Tarvitset:

Pohja:
- 250 g Digestive-keksejä
- 75 g voita

Täyte:
- 200g valkosuklaata
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
- 4 liivatetta
- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 2 tl vaniliinisokeria
- 2 dl kermaa (tai 2,5 dl Flora vispiä)~

- 200g pakastevadelmia
~ 2dl vettä
- muutama rkl tummaa mehua
- 3 liivatetta

Tee murustetuista kekseistä ja voista tasainen seos ja painele se leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle. Sulata suklaa. Vatkaa vaahdoksi kananmunien valkuaiset ja puolet sokerista. Vaahdota kerma, loput sokerit ja vanilliinisokeri. Lisää vesi ja mehu vadelmien sekaan, soseuta esim. tehosekoittimella. Tee valkuaisvaahdosta, kermasta, suklaasta ja juustosta tasainen seos, lisää siihen vielä noin puolet vadelmasurvoksesta ja 4 liivatetta liuotettuna pieneen määrään vettä. Kaada seos irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Tee sitten kiille lopusta vadelmasurvoksesta ja kolmesta pieneen vesimäärään liuotetusta liivatteesta. Kaada kiille varovasti kakun päälle ja nosta takaisin jääkaappiin hyytymään.

Nauti hyvän kahvin kanssa =)

18 kommenttia:

hanna kirjoitti...

Ihanan näköistä ja kuuloista ja niin on nätit tasaiset kerrokset. Täydellinen hyydykekakku nam.

Anonyymi kirjoitti...

Edellinen on siis minun kommenttini, hieman sähläilen :))

Puputar kirjoitti...

Kiitos Hanna - kakku oil todella hyvää. Valkoisen suklaan ihanan pehmeä makeus ja vadelman raikkaus, kannattaa kokeilla =)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa kakkua! Valkosuklaa ja vadelmat tosiaan sopii hienosti yhteen. Olen myös niistä hyydytettävää kakkua tehnyt.:)

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa ihan älyttömän hyvältä. Rakastan valkosuklaata ja vadelmia

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköistä herkkua tämä! :P

Puputar kirjoitti...

Kiitos kiitos, suosittelen lämpimästi tätä herkkua =)

Anonyymi kirjoitti...

Vitsit mitä herkkua! Pitääkin muistaa tämä luomus, kun anoppi kesällä alkaa kuskaamaan pensasvattuja meille..

Anonyymi kirjoitti...

Oih, ihanaa herkkua!! Tulee ihan vesi kielelle!! =)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvää kakkua tuli, mutta ohjeessa sanamuoto "pieni määrä vettä" oli ensikertalaiselle liian epämääräinen ohjeistus ja kakusta ei tullut tarpeeksi kiinteää. Onneksi tein tämän harjoituskakun ennen kuin teen samalla ohjeella juhlapöytään.

Anonyymi kirjoitti...

Koko kakunteko epäonnistui, keittiö täynnä sitä vadelmasekotusta.

Anonyymi kirjoitti...

ihan hullun makeeta vaiks en ees laittanu puoliikaa tosta sokeri määrästä.. Mut oli jyl myyten tosi namia.. Toiseen kakkuun en kyl laita olleska sokerii..

Anonyymi kirjoitti...

kiitti jollekkin ohjeesta! aion kokeilla tätä miehelleni 30-vuotis synttäripäiväksi. toivottavasti onnistuu.. ;)

Anonyymi kirjoitti...

En yleensä pidä kakuista naapurintyttö maistatti ja oli pakko itsekintehdä.
n taivaallisen hyvää!!

Anonyymi kirjoitti...

Hei oli tosi hyväää! Mahtava resepti. Perhe aina valittaa, että valmistan liikaa jälkkäreitä vadelmasta. Tämä kylläkin upposi ilman kommentointia ja vieläpä pyydettiin lisää! :) KIITOS.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Minkähän kokoiseen vuokaan tämä olisi hyvä tehdä?

Anonyymi kirjoitti...

Vuoan halkaisija on 26cm

Anonyymi kirjoitti...

Tein tyttären rippijuhliin ja kyllä oli HYVÄÄ!!! Ihanan makeaa, vieraatkin kehuivat aivan taivaalliseksi. Saattaisi vähempikin sokeri riittää, jos ei ole todellinen herkkupylly. :)