tiistai 6. marraskuuta 2007

Kalastajaneule 2

Eilen valmistui toinenkin kalastajaneule. Ei, en ole muutamassa päivässä saanut tätä valmiiksi =). Kalastajaneuleet valmistuivat rinnakkain, tein niitä vuorotellen. Olisi tämä saattanut muuten jäädä valmistumatta...Tuo aiemmin tehty on omani ja tämä on miehelleni.

Tämä on tehty samoilla puikoilla kuin tuo aiemmin tekemäni neule, eli joustin on 4,5 puikoilla, pintaneule 5 ja kaulus 4 puikoilla. Seitsemän veljestä lankaa kului tähän miehen L-kokoiseen paitaan ~800g. Malli on siis Novitan Syksy 2007 ekstrasta.


Näitä paitoja tehdessäni koin sen pyöröpuikoilla neulomisen riemun, kun piti keksiä miten autossa olisi helppo neuloa. Miten ihmeessä tuotakaan ei ole ennen tullut ajatelleeksi? Neulominen oli paljon kevyempää ja tuntui etenevänkin paljon nopeammin. Enpä enää edes yritä tehdä isoja juttuja pitkillä puikoilla.

Kylläpä on hyvä mieli kun kummatkin paidat ovat vihdoin valmiina! Seuraavaksi joululahjoja, äipälle lapasia ja baskeri, sisarelle laukku Mambosta, mutta veljen ja äidin miehen lahja tuottavat vielä päänvaivaa. Onko ideoita? Sukat kuulostavat perinteikkään tylsältä.

8 kommenttia:

Talsu kirjoitti...

Minä tein joululahjaksi lovikoita isoveljestä, syksyn novitan ohjeella, ainakin valmistuivat nopeasti :D

Puputar kirjoitti...

Joo, olen katsellu niitä ja ovat kyllä erittäin helpot tehdä. Pitää laittaa mietintään, kiitti ideasta =).

Anonyymi kirjoitti...

Toi kalastajaneule on aivan ihana, mäkin haaveilen sen neulomisesta. Sitten kun ehdin...

Matuni kirjoitti...

Nääääälkä tulee kun sivujasi selailee. Ja ihania nuo kalastajaneuleet!!

Puputar kirjoitti...

Leppis - kiitos ja eikun tekemään!

Kiitoksia Matuni =)

Talsu kirjoitti...

Tuo palmikkolapasten peukku näyttää suhteettoman suurelta tuohon lapaseen verrattuna, kun ovat tyhjillään. Ihan silti ettei tuo kenenkään normaalin käteen mahdu :D

Minna kirjoitti...

Hei! Se sivuillani oleva ohje jota kyselit löytyy Modasta 1/2005. Kauniita neuleita sulla :)

Puputar kirjoitti...

Kiitos Miina!