maanantai 12. marraskuuta 2007

Lihapiirakka broilerista


Tarvitset:
- 1pkt Sunnuntain valmiita lehtitaikinalevyjä
- 400g marinoimattomia broilerin filesuikaleita
- 5 kananmunaa
- 2dl riisiä
- 1 prk ananasmurskaa
-250g Koskenlaskijaa
- suolaa
- currya
- broilerimaustetta
- mustapippurirouhetta
- inkiväärijauhetta
- kanaliemikuutio

Keitä 3 kananmunaa, kuori ja hienonna ne. Keitä riisi kypsäksi kanaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Kauli lehtitaikinalevyt uunipellin kokoisiksi ja jätä toinen levy piirakan pohjaksi. Ruskista broilerifileet pannulla, mausta currylla, broilerimausteella ja pippurilla. Lisää sekaan keitetyt hienonnetut kananmunat, riisi sekä ananasmurska. Mausta vielä inkiväärijauheella ja lisää tarvittaessa suolaa. Riko seokseen vielä yksi raaka kananmuna sidosaineeksi ja levitä seos sitten lehtitaikinalevyn päälle.


Leikkaa sulatejuustosta ohuita viipaleita ja laita ne tasaisesti seoksen päälle. Asettele toinen lehtitaikinalevy täytteen päälle kanneksi ja taita kannen reunat pohjan alle tiiviisti. Voitele kananmunalla ja pistele vielä haarukalla reikiä jottei piirakka pullistu paistettaessa. Paista uunin alatasolla 200°C puolisen tuntia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Saattaa äkkiseltään kuulostaa hankalalta tai monimutkaiselta, mutta piirakka valmistuu nopeasti ja on todella hyvää myös uudelleen lämmitettynä.

Ei kommentteja: