perjantai 14. syyskuuta 2007

Broileria ja valkosipulikermaperunoita

Vapaapäivinä on kiva herkutella. Mieheni kanssa teemme molemmat epäsäännöllistä kolmivuorotyötä, joten ajoittain yhteiset vapaat ovat melko vähissä. Silloin kun pääsemme nauttimaan yhdessä olon hetkistä, on myös mukava tehdä hyvää ruokaa yhdessä. Onneksi me molemmat pidämme ruoanlaitosta.

Broileri eri muodoissa on tällä hetkellä yksi herkuistamme ja olemme yrittäneet etsiä sille hyvää marinadi-ohjetta. Sellaista ei kuitenkaan löytynyt, joten piti soveltaa ja kehittää itse. Yksi marinadi meni viemäristä alas kun tulos ei ollut kelpaava, mutta toisella yrittämällä onnistui. Tulihan tuohon melkoinen sekoitus ainesosia mutta lopputulos oli hyvä.

Marinadi broilerille
- 1dl öljyä
- 1rkl soijaa
- 1rkl viinietikkaa
- ½tl currya
- ½tl broilerimaustetta
- ½tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2rkl tuoretta timjamia
- ripaus inkiväärijauhetta
- chili explosion - mausteseosta

Tässä seoksessa marinoimme 3 broilerin filepihviä yön yli. Seuraavana päivänä pyyhimme marinadin pois broilerin pinnasta ja paistoimme grillipannussa kypsäksi. Siitä tuli oikein herkullista, ei tarvinnut maustaa enää millään tavalla. Broilerifileen kanssa tarjolla valkosipulikermaperunoita, pikkuporkkanoita ja salaattia.


Valkosipulikermaperunat

- 8 perunaa

- 2 valkosipulin kynttä

- suolaa

- mustapippurirouhetta

- 2dl kermaa

Kuori ja viipaloi perunat. Kuumenna paistokasarissa pari ruokalusikallista voita, lisää perunat ja mausteet ja paista kymmenisen minuuttia. Kaada kerma sekaan ja hauduta kannen alla 20-30min välillä sekoittaen kunnes perunat ovat kypsiä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aaargh, tuli nälkä kun katsoi näitä ihania ruoka-annoksia. Kyselit blogissani chileistä, juu ovat parvekkeella kasvatettuja, maaliskuussa laitoin siemenet multaan. Silti meinasi kypsymiset jäädä viime tinkaan!

Puputar kirjoitti...

Mullakin alkaa parvekkeella olla nyt tomaateissa hieman väriä - ja eletään sentään jo syyskuun puoliväliä!