sunnuntai 9. syyskuuta 2007

Keltainen kanakeitto

Neljän ihanan, rentouttavan lomaviikon jälkeen huomenna se sitten on edessä - töihin paluu. Motivaatio on kyllä nollissa mutta ei auta, sinne on vain mentävä. En tiedä se onko lohduttavaa vai pelottavaa kuinka nopeasti sitä kuitenkin pääsee taas rytmiin kiinni. No, huomista ajatellen piti tehdä ruokasi jotain mitä voi sitten ottaa myös evääksi töihin, joten päädyimme tähän:


Kanakeitto
- 1 sipuli
- 400g maustamattomia broilein filesuikaleita
- 2tl currya
- ½tl mustapippurirouhetta
- 2 vihreää omenaa
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka (200g)
- vettä
- 2 kanaliemikuutiota
- 1dl riisiä
(- 100g sulatejuustoa)

Kuullota kattilassa curry ja sipuli. Lisää broilerisuikaleet ja ruskista kevyesti. Lisää kattilaan kuutioidut omenat, porkkanat ja palsternakka sekä vettä niin että kasvikset peittyvät reilusti. Mausta liemikuutoilla ja pippurilla. Keittele ~10min, lisää sitten riisi ja keitä vielä kunnes riisi on kypsää. Jos haluat makua pehmeämmäksi ja täyteläisemmäksi, laita sekaan vielä sulatejuustoa. Tässä versiossa (tuossa kuvassa) sitä ei ole. Joskus olen laittanut sekaan vielä herkkusieniä ja toisinaan purkin ruokakermaa. Erittäin herkullinen kanakeitto, lämmittää kirpakoina syyspäivinä =).

Ei kommentteja: