tiistai 1. tammikuuta 2008

Kahden suklaan juustokakku

Alkaneen vuoden kunniaksi tarjoilen tänään kahden suklaan makuista juustokakkua.

Tarvitset:

Pohja:
- 250 g Digestive-keksejä
- 50 g voita

Täyte:
- 130 g tummaa suklaata
- 130 g valkosuklaata
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
- 4 liivatetta
- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 2 tl vaniliinisokeria
- 2 dl kermaa (tai 2,5 dl Flora vispiä)

• Tee murustetuista kekseistä ja voista seos ja painele se irtopohjavuokaan.
• Sulata suklaat ja vaahdota kerma. Vatkaa vaahdoksi myös kananmunien valkuaiset ja puolet sokerista.
• Tee tuorejuustosta, keltuaisista, lopusta sokerista ja vanilliinisokerista tasainen seos.
• Sekoita tähän myös muutamaan rkl kiehuvaa vettä liuotetut liivatteet.
• Sekoita tämä seos ja vaahdot tasaiseksi seokseksi ja jaa kahteen osaan.
• Lisää sulatettu valkosuklaa toiseen seokseen ja tumma suklaa toiseen.
• Sekoita lopuksi seokset varovasti niin, että seos jää raidalliseksi ja kaada irtopohjavuokaan. Marmorista pintaa voi vielä korostaa vetämällä esim. veitsen kärjellä pinnalle raitoja.
• Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia.

Pieni vinkki: kannattaa ehdottomasti käyttää Fazerin taloussuklaata. Olen muutaman muun firman tummaa suklaata kokeillut mutta lopputulos on ehdottomasti paras juuri talousuklaasta tehtynä. Valkoinen suklaa on Pandan. Kaupan hyllystä kyllä bongasin Fazerin tumman ja vaalean leivontasuklaan - onko kenelläkään näistä käyttökokemuksia, mille maistuvat?

11 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Voi miten ihanan näköistä! Hyvää uutta vuotta!

Arja kirjoitti...

Onpas syötävän ihanan näköinen kakku :)
Neulerikasta vuotta 2008 ja tietysti kivoja reseptejä myös!

Puputar kirjoitti...

Kiitoksia =). On muuten myös herkullista... kannattaa ehdottomasti kokeilla kunhan saan kirjoitettua ohjeen!

Jenny kirjoitti...

Onpas ihanan näköinen kakku! Tuo marmoirointi tekee siitä todella houkuttelevan näköisen :)

Puputar kirjoitti...

Kiitos Jenny =)

Aurinkotuuli kirjoitti...

Onpa näyttävän näköinen marmoripinta! Ja varmasti herkullinen kakku.

Puputar kirjoitti...

Kiitos Aurinkotuuli - oli tasanvarmasti täydellisen hyvää =)

Anonyymi kirjoitti...

Lihottavia herkkuja...

Puputar kirjoitti...

Välillä saa nauttia =) Jos kiloja pelkää, on ehkäpä parasta jättää kakku tekemättä.

Anonyymi kirjoitti...

Käytin leivontaan tarkoitettuja Fazerin valkoista suklaata 100g x 1 2/3 ja tummaa suklaata 100g x 1. Näillä onnistui myös hyvin. Ainakin työkaverit tykkäsivät ja pyysivät reseptiä itselleen :)

Anonyymi kirjoitti...

Elikkäs näin untuvikkona juustokakkujen maailmassa on pakko kysäistä.. Missä vaiheessa mitkäkin seokset yhdistettiin?? :D Kun luulisin, että kummankin suklaan kanssa pitää saada sitä liivatteellista seosta mutta myös kermaseosta?