lauantai 5. tammikuuta 2008

Tonnikalapihvit


Tuore tonnikala on melko arvokasta. Joku aika sitten kaupassa käydessäni löysin pakastealtaasta pakastettuja tonnikalapihvejä eikä hintakaan ollut päätä huimaava, joten otin paketin kokeilumielessä. Eihän pakasteversio ihan tuoreen veroista ole, mutta hyvät pihvit siitä kuitenkin saimme.

Tarvitset:
- tonnikalaa
- sitruunanmehua
- suolaa
- sitruunapippuria

Ota tonnikalat sulamaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistamista, mutta älä anna niiden sulaa kokonaan, jätä "kohmeisiksi". Hiero kohmeisen kalan pintaan suolaa ja sitruunapippuria ja purista vielä siruunasta mehua pinnalle. Paista kohtalaisella lämmöllä pihvejä niin, että ne jäävät sisältä hieman punertaviksi. Maku on silloin paras eikä kala sitkisty. Valmiin pihvin pinnalle kannattaa vielä hieman lisätä sitruunanmehua.

Meillä tonnikalapihvit tarjottiin röstiperunoiden (nekin kaupan pakastealtaasta) ja suippopaprikasalaatin kanssa. Tonnikala on kyllä oikeasti hyvää, kunhan ruoan saa onnistumaan... itse paistoimme pihvejä kahteen kertaan kun ensimmäisellä kerralla meinasivat jäädä vähän liian punertaviksi sisältä. No, kokeilemalla oppii ja ihan varmasti teen toistekin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaisit tekevän maukkaan näköistä ruokaa melko usein... Olisitkoh halukas osallistumaan käynnissä olevaan tammikuun ruokahaasteeseeni- jossa etsitään värikkäintä mahdollista ruokaa? (:

Puputar kirjoitti...

Kävin kurkkaamassa blogiasi - katsotaan saisinko mitään aikaiseksi. En ole kovin innokas jälkiruokien / leivonnaisten laittaja, mutta saas nähdä =). Kiitos!