maanantai 21. tammikuuta 2008

Rakuunainen possunfile

Tämän ohjeen alkuperäinen versio löytyy Kotilieden keittokirjasta, mutta jälleen kerran muokkasimme sitä omaan makuumme paremmin sopivaksi.

Rakuunainen possunfile viski-sinappikastikkeella

Tarvitset:
- 600g porsaan ulkofilettä
- ½tl suolaa
- valkopippuria
- ½dl viskiä
- 1rkl Dijon-sinappia
- 1rkl soijakastiketta
- nippu tuoretta rakuunaa
- 2dl kermaa
- kourallinen viherpippureita

Tee viskistä, sinapista ja soijasta kastike lihalle. Aseta possunfile leivinpaperin ja alumiinifolion päälle, ripottele sen pintaan suolaa ja hieman pippuria. Tee fileeseen muutama viilto, sivele se viskikastikeella ja kiedo rakuunan oksiin. Kääri file mausteineen leivinpaperiin ja folioon, kypsennä tunti 225 asteisessa uunissa. Raota paketin kulmaa ja valuta paistoliemi kattilaan. Lisää liemeen kerma ja viherpippurit, keitä hetki ja saosta Maizenalla. Viipaloi possu parin sentin paloiksi, tarjoa kastikeen ja uuniperunoiden kanssa.

Tämä herkku yllätti positiivisesti - maustekastikkeen maut tulivat juuri sopivasti esiin mutta ruoka ei maistunut "viinalle" eikä liian yrttiselle. Olin aika yllättynyt miten mietoa tuore rakuuna on. Ruoka oli helppo valmistaa, suurimman sotkun sain aikaseksi kun valuttelin paistolientä pois paketista. Perunatkin kypsyivät uunissa juuri samaan aikaan. Nam!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Viskisinappikastike kuulostaa kokeilemisen arvoiselta :)
Nyt löytyypi rinkiboxi blogistani.

Puputar kirjoitti...

Suosittelen! Boxi löytyi, liitin sinut mukaan rinkiin.