Välillä tekee mieli kokeilla uusia juttuja, yhdistellä asioita joita ei ole ennen kokeillut. Sillä tavalla tämä piirakka sai alkunsa ja onneksi oli rohkeutta tehdä se.
Piirakan pohjana on Sunnuntain valmis piirakkataikina. Siitä riittää taikinaa yhdelle isolle piirakalle sekä tuohon muffinipellilliseen pikkupiiraita, kunhan kaulitsee kunnolla. Kovin paksua pohjaa tällä tavalla ei tule, mutta enpä ole itse niistä ikinä kovin piitannutkaan. Turhaa syömistä, täyte on se mikä ratkaisee... Täytettä on myös reilusti jotta se riittää koko satsille.
Kinkku-tomaattipiirakka
- 400g Piirakkataikinaa
- 200g kinkkua (tässä versiossa voileipäkinkkua)
- 3 tomaattia
- 1 prk Creme Bonjour Cuisine sipulisekoitusta
- 100g ruohosipulituorejuustoa
- 4 kananmunaa
- n. 5dl juustoraastetta
- ½ tl mustapipurirouhetta
- 1tl basilikaa
Kauli taikina ja levitä piirakkavuokaan, esipaista pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli vielä taikinaa ja leikkaa muffinivuokiin sopivat palaset. Näitä ei tarvitse esipaistaa (kokeilin kerran ja meinasivat kärähtää). Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte piirakoiden päälle. Paista uunissa alatasolla 225°C 25-35 min.
6 kommenttia:
Huomasin että olit poikennut "meillä" ja tulin vasta vierailulle.
Oon onnistunut välttämään kaikki ruoka-aiheiset blokit mutta täältähän bongaa herkkuja :)
Tonnikala pastaa pitää kokeilla, kuulosti hyvältä (ja näytti).
Kiitoksia, pasta on oikeasti todella hyvää ja meilläsitä syödään itse asiassa melko usein. On nopea tehdäkin =)
Heips! Piipahdin vastavierailulle, ja nälkähän tässä tuli heti kättelyssä kun blogiasi pikaiseen selasin. Herkullisen näköisiä ruokia. :)
Kiitos Valkoinen Sisar =)
Oi, ihania kinkkupiirakoita! Nam.
Kiitos Sari.
Lähetä kommentti