Sipulikeittoainekset mureketaikinassa taitavat olla kaikille vanha tuttu juttu. Tällä kertaa tein taikinan Hellapoliisin ohjeen mukaan, mutta korvasin kermaviilin/kerman vedellä, koska tein murekkeelle melko tuhdin kastikkeen kaveriksi. Ja jätin nuo "ylimääräiset" sipulit sekä täytteen pois. Niin, tuo valkoinen muru tuossa murekkeen päällä ei ole roskia vaan ripaus korppujauhoja!
Herkkusienikastike
- 200g tuoreita herkkusieniä
- 1 sipuli
- 3dl vettä
- ½ kasvisliemikuutio
- 2dl ruokakermaa
- 1prk tatti-herkkusieni Creme Bonjour Cuisinea
- 1 tl rakuunaa
- maizenaa
(aromimaustetta)
Ruskista sienet ja sipuli kattilassa. Lisää vesi ja liemikuutio, keitä kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut ja sienet ovat pehmenneet. Lisää loput ainekset, hauduta, suurusta ja mausta vielä aromimausteella jos haluat. Herkuttele.
keskiviikko 3. lokakuuta 2007
Jauhelihamureke ja herkkusienikastike
Kirjoitti Puputar klo 19.52
Tunnisteet: Jauheliharuoat, Kasvikset
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Ihanan herkulliselta kuulostaa tuo kastike. Täytyisi tätäkin joskus kokeilla. Mukavaa kun saa "mitä tänään söisi" -vinkkejä blogeista.
Samasta syystä minäkin yleensä selailen muita blogeja liian herkuttelun uhallakin. Paljon on hyviä vinkkejä saatu ja useita sovellettu omaan makuun sopivaksi.
Toinen paha on kierrellä neuleblogeja ja haalia lankoja "tuollaisen minäkin haluan" -periaatteella.
Lähetä kommentti