tiistai 9. lokakuuta 2007

Juustoinen kanakeitto

Ruoanlaitossa tykkään käyttää paljon erilaisia juustoja, sulate- ja tuorejuustoja ja ihan tavallista juustoraastetta. Nälkä kasvaa syödessä ja nyt uskaltauduin vihdoin ja viimein ostamaan voimakasta Koskenlaskijaa. Valmistuksessa on käytetty mm. mustaleima Emmentalia.. Jos pidät voimakkaan makuisista juustoista, suosittelen lämpimästi! Tällaisen sopan sain siitä tällä kertaa aikaiseksi:


Juustoinen kanakeitto

- 400g broilerin jauhelihaa

- 1 sipuli

- 1ps herne-maissi-paprikaa

- 2dl sydänmakaroneja

- 1tl currya

- 2 kasvisliemikuutiota

- 1½l vettä

- 125g voimakasta Koskenlaskijaa

- hieman persiljaa

Kuullota kattilassa curry ja sipuli. Lisää jauheliha ja ruskista. Mittaa kattilaan vesi. Kun vesi kiehuu, lisää liemikuutiot ja makaroni, keitä n. 5min. Lisää sitten herne-maissi-paprika ja sulatejuusto pieninä kuutioina. Keitä vielä toiset 5min. tai kunnes makaronit ovat kypsiä. Lisää persilja valmiiseen keittoon. Juuston maku tulee paremmin esiin kun annat keiton hieman jäähtyä ennen tarjoamista.

Taidan seuraavan kerran tehdä tuon sopan kanaliemeen ja laittaa enemmän sulatejuustoa... Se vaan on niin hyvää.

Ei kommentteja: