perjantai 12. lokakuuta 2007

Pehmeän pippurista juustobroileria taikinakuoressa

Tähän ruokaan sain idean ja ohjeen Tuulentuvan keittiöstä. Meille ei kuitenkaan viime aikoina ole nauta tai possunliha oikein maistunut, joten tein meille annokset broilerista. Kastikkeesta tuli sitten tällainen:

- 400g Atrian pehmeän pippurisia broilerin filesuikaleita
- 1 sipuli
- 2dl ruokakermaa
- 100g Voimakasta Koskenlaskijaa

- muutama kierros limepippuria ja chili explosionia

Ruskista pannulla hienonnettu sipuli ja broilerisuikaleet. Lisää kerma ja sulatejuusto. Kastikkeeseen ei tarvinnut lisätä muita mausteita, broilerisuikaleet olivat mukavasti pippurisia ja sulatejuusto antoi tarvittavaa pehmeyttä. Hauduta sekoitellen kunnes juusto on sulanut ja tee samalla taikinakuori (Tuulentuvan ohjeen mukaan):

- vajaa desi vettä
- ripaus leivinjauhetta
- 1rkl oliiviöljyä
- noin desi vehnäjauhoja (itselläni meni noin 2 desiä)


Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, lisää vesi, sekoita ja vaivaa kunnes sinulla on kiinteä taikinapallo. Leivo taikinasta sopivan kokoiset kannet käyttämiisi uuniastioihin. Laita kastike kulhoihin ja taikinakuori päälle. Sipaise kuoret vielä oliiviöljyllä. Paista uunissa ylätasolla 200°C kunnes kansi on saanut hieman väriä.

Meillä nuo uuniastiat taisivat olla hieman isompia kuin Tuulentuvassa, joten taikinakansi ei oikein onnistunut. Seuraavan kerran osaan tehdä enemmän taikinaa ja paksumman kannen. Nyt se jäi todella ohueksi ja uunista otettaessa kansi oli kova, joten jäi syömättä. Mutta kastike oli erittäin hyvää ja sen kanssa meillä tarjottiin uuniperunoita. Täytyy ehdottomasti tehdä toistekin. Kiitokset ohjeesta Tuulentuvalle =).

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, löysin taikinakuorelle reseptin. Kokeilen itse rukiisempaa tattikeitolle/ruukulle. Saapas näkee.