maanantai 15. lokakuuta 2007

Tonnikalacannellonit

Tonnikalapasta on viime aikoina ollut yksi meidän suosikkiherkuistamme. Ajattelin hieman "laajentaa" ideaa ja kokeilin mitä tulee, kun tekeekin enemmän hieman erilaista pastakastiketta ja täyttää sillä cannellonit. No, tässä lopputulos:

Tonnikalacannellonit
- 1 sipuli
- noin 10cm purjoa
- 2 prk tonnikalaa (1prk tonnikalaa vedessä, 1prk chilikastikkeessa)
- 1 prk tomaattimurskaa
- yrttiliemikuutio
- 4 dl ruokakermaa
- ½ tl suolaa
- 1tl timjamia
- juustoraastetta

Hienonna sipuli ja purjo. Paista niitä pannulla tilkassa öljyä kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää pannulle tomaattimurska ja liemikuutio (käytin Maggin yrttikimppu fondikuutiota), anna porista hiljalleen kunnes liemikuutio on sulanut. Lisää tonnikalat, lämmitä ja lisää sitten 2dl ruokakermaa, mausteet sekä muutama desi juustoraastetta. Hauduta kymmenisen minuuttia. Täytä pastaputket kastikkeella ja asettele ne laakeaan uuni- tai lasagnevuokaan. Laita cannellonnien päälle vielä kourallinen halkaistuja kirsikkatomaatteja, toiset 2dl ruokakermaa ja reilusti juustoraastetta. Paista uunissa 225°C puolisen tuntia.

Jos et pidä maustetusta/tulisesta ruoasta, voit ihan hyvin laittaa 2prk tonnikalaa vedessä. Chilikastikkeen maku kyllä pehmeni hyvin tuon kaiken kerman seassa... Ja tuohon päälle käyvät ihan tavallisetkin tomaatit. Minulla oli jääkaapissa vielä omia kirsikkatomaatteja.

Ei kommentteja: