tiistai 4. syyskuuta 2007

Broileririsotto

Eilen meillä syötiin perusjuttua, maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Lisämakua saa helposti ripottelemalla pinnalle vielä juustoraastetta. On muuten ihan hyvää kun laittaa ohuelti ruislevän päälle ja syö vaikka välipalana.

Broileririsottoa
- 1 sipuli
- 400g broilerin jauhelihaa
- 2,5 dl riisiä
- 5dl vettä
- 1ps (500g) Wok-vihanneksia
- 1 kanaliemikuutio
- currya
- broilerimaustetta
- inkiväärijauhetta

Pilko sipuli, kuullota pannulla. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta currylla ja broilerimausteella. Lisää riisit, vesi, liemikuutio ja wok-vihannekset. Tässä on käytetty Findus Wok-Classic vihanneksia. Siitä löytyy mm. porkkanaa, parsakaalia, minimaissia ja vesikastanjaa. Keitä hiljaisella tulella kunnes riisi on kypsää. Lisää lopuksi vielä ripaus inkiväärijauhetta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä teen kans tota usein, mut laitan aina kasvisliemikuution. Itse asiassa laitan kaikkeen sitä nykyään, isäntäkin oppinut :)
Currya en itse voi käyttää, mut käytän vaikka valkosipulimaustettua kanasuikaletta tms., missä ei ole curry tai cayennea. Allergiaa aiheuttavat enkä kyllä tykkää niiden maustakaan :)

Puputar kirjoitti...

Curry on yksi mun lempparimausteista. Ja onneksi en ole allerginen millekään joten voin vapaasti kokeilla kaikkea uuttakin. Varmasti hyvää tuo sinunkin versiosi, taidan kokeilla joskus.