lauantai 29. syyskuuta 2007

Kaikenlaista

Tänään olemme mielenkiinnolla, ristiriitaisin tuntein seuranneet keskutelua Tehyn mahdollisesta lakosta. Kyllä sairaanhoitajat ansaitsevat korotuksen (olen itsekin tehyläinen sairaanhoitaja) mutta konstit ovat kyseenalaiset. Lakon takia en aio erota liitosta, mutta kyllä se tekee taloudellisen tilanteen hankalaksi.

Suututtaa lähinnä tuo median suhtautuminen asiaan. Aluksi oltiin ns. "hoitajien puolella", puhuttiin korotusten puolesta, mutta nyt kun lakko näyttä enemmän kuin todennäköiseltä, kaivetaan kaikki mahdollinen p**** esiin ja hoitajia syytetään milloin mistäkin. Koko hoitajakunta syyllisestään muutaman mustan lampaan takia.

No, noita miettiessä ei ole riittänyt kärsivällisyys edes ruoanlaittoon, joten päädyimme tällaiseen helppoon syötävään (ja valmistettavaan) tällä kertaa:

Kaupan pakastealtaasta löydetyt Cocktail-piirakat on paistettu pakkauksen ohjeen mukaan, voideltu voisulalla ja sen jälkeen ne ovat saaneet pehmetä liinan alla puolisen tuntia. Sillä välin piirakoille tehtiin perinteinen herkku, hieman kevyempi versio tällä kertaa:


Munavoi

- 4 keitettyä kananmunaa
- 2rkl Oivariinia
- 2rkl ruohosipulituorejuustoa
- 4rkl raejuustoa
- pinnalle persiljaa

Maistui ihan hyvälle pikkusuolaisena purtavana. Niin, todellakin, tuohon ei tarvinnut lisätä suolaa yhtään. Tuorejuusto toi munavoille sellaisen mukavan lisämaun että hyvin maistui ilman suolaakin.

2 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Olen ihan sairaanhoitajien puolella sinänsä, että palkka on ollut koko ajan alhainen verrattuna työn vaativuuteen, mutta hei, kerralla kaikki!!! Kun taas toisaalta tietää joidenkin kuntien talouden, niin... huh, vaikeeta...Minusta tuo homma olis pitänyt ennakoida jo paljon aikaisemmin! Hoitajia tarvitaan, väestö ikääntyy!!

Puputar kirjoitti...

Tottahan se on, että vaikea on sieltä ottaa missä sitä ei ole... Saas nähdä kuin tässä käypi.