sunnuntai 2. syyskuuta 2007

Cannellonit broileritäytteellä

Cannellonit olivat meille aika uusi tuttavuus, mutta parin kerran jälkeen siitä on tullut yksi lemppareistamme. Cannelloni-paketin kyljessä on yksi ohje mutta tuo tavallinen jauheliha ei meitä oikein innostanut, joten teimme oman maun mukaisen broilerin jauhelihasta. Lasagnen ystäville hieman nopeammin ja helpommin valmistuva vaihtoehto. Olen kyllä ajatellut tehdä joskus lasagnea tällä samalla ohjeella. Tuo kastike on niin täyteläinen, että hyvää tulee varmasti myös ilman juustokastiketta.


Täyte Cannelloneille broilerin jauhelihasta
- 400g broilerin jauhelihaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 3 tomaattia
- 1 kanaliemikuutio
- 2dl vettä
- 200g sulatejuustoa
- 1 tlk herkkusieniä
- 1 tl currya
- 1l broilerimaustetta
- 2tl oreganoa
- ripaus mustapippuria
- tarv. suolaa
- maizenaa

- pkt Cannelloneja

Kuullota sipulit pannulla ja ruskista jauheliha. Mausta currylla, broilerimausteella ja pippurilla. Lisää pannulle paloitellut herkkusienet (viipaleita kannattaa vielä pienentää, jotta mahtuvat pastaputkiin) ja paista hetki. Lisää vesi, sulatejuusto ja liemikuutio. Kun sulatejuusto on sulanut, lisää vielä paloitellut tomaatit sekä oregano. Anna hautua kannen alla ~10min. Suurusta, lisää suolaa tarvittaessa. Lusikoi valmis täyte cannelloneihin ja asettele ne vierekkäin lasagne- tai muuhun vastaavaan laakeaan uunivuokaan.

Täytettyjen cannellonien päälle vielä
- kolme pilkottua tomaattia
- 2dl ruokakermaa
- juustoraastetta

Paista 225°C 20-30 min kunnes pinta on kauniin ruskea.



Ja valmista, erittäin hyvää!

2 kommenttia:

Sari (saristitching) kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää tosi herkulliselta!

Puputar kirjoitti...

Kiitos Sari, ruoka on herkullista =)