keskiviikko 12. syyskuuta 2007

Syksyistä hyvää

Tämä kauden herkku valmistui yhdistelemällä eri ohjeita. Luin monia ohjeita joista sai vinkkiä mitä kaikkea ruokaan voikaan sekoittaa. Yksikään ohje ei sitten itsessään "sykähdyttänyt" joten mietinnän jälkeen päädyin tekemään oman ohjeen.

Kaalilaatikko
- ~700g varhaiskaalia
- 400g paistijauhelihaa
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 1dl puuroriisiä
- 4dl maitoa
- 2 kananmunaa
- ½tl valkopippurijauhetta
- 2tl meiramia
- 3rkl siirappia
- suolaa

Pienennä kaali ja keitä 20-30min tai kunnes se hieman pehmenee. Keitä riisit suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi. Kuullota sipuli ja ruskista jauheliha. Raasta porkkanat. Sekoita kaikki ainekset keskenään suuressa kulhossa, lisää mausteet, maito ja kananmunat. Tarkista vielä maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista uunissa 200°C noin tunti.

En ole vielä tähän päivään mennessä keksinyt että millä ihmeellä tuohon saa väriä? Kalpeaksi jäi tälläkin kertaa mutta onneksi se ei vaikuta makuun.

Ei kommentteja: