keskiviikko 26. syyskuuta 2007

Uunikalaa ja aurinkomuussia

Uuniseiti
- 400g seitiä paloina
- 1 prk smetanaa
- 1 tl sitruunapippuria
- 1tl sinappia
- 1rkl tuoretta tilliä

Ota kalapalat sulamaan ja tee muista aineksista kaloille kastike/kuorrute. Tuossa ohjeessa mainittu sinappi on muuten Maille Dijon-sinappia ja se on aika voimakkaan makuista. Eli jos käytät miedompaa versiota niin laita sinappia hieman enemmän. Levitä kastike kohmeisten kalojen päälle ja paista 200°C puolisen tuntia tai kunnes pinta on hieman saanut väriä ja kalat ovat kypsiä.

Uunikalan kanssa tarjolla on "aurinkomuussia". Aurinkoista värinsä puolesta siksi, että kuuden suuren perunan mukana on kaksi porkkanaa ja yksi sipuli tuomassa lisää makua. Nesteenä muussissa kasvisten keitinvettä ja maitoa, mausteina voita ja suolaa.

Ei kommentteja: