tiistai 23. lokakuuta 2007

Hirvikäristys

Pidemmän aikaa on tehnyt mieli hirvikäristystä, mutta emme harrasta metsästystä eikä meillä ole maita millä muutkaan metsästäisivät. Työkaveri pelasti minut ja sain häneltä joku aika sitten kilon hirvipaistia. Paisti oli pakkasessa aamuun asti ja myöhemmin päivällä saimme siitä tällaista herkkua.

~ 1kg hirvenlihaa
- 3tl suolaa (varmaan vähempikin riittää, maista välillä ja lisää tarvittaessa)
- ½ tl mustapippurirouhetta

- 150g voita
- 2dl vettä
- 2 sipulia halkaistuna

Leikkaa kohmeinen hirvenliha ohuiksi, muutaman millimetrin paksuisiksi siivuiksi. Tässä voisi ehkä käyttää sanaa "vuole" jäinen liha... Sulaneesta lihasta ei millään saa riittävän ohuita siivuja. Laita lihat sekä muuta ainekset uuniastiaan ja paista 175°C pari tuntia tai kunnes lihat ovat kypsiä ja kunnolla mureita. Sekoittele paistamisen välillä. Joo, on reilusti suolaa ja voita mutta ne ovat tärkeitä jotta ruoasta tulee hyvää ja voin kertoa, tämä oli herkkua!

Meillä tätä nautittiin sipulilla höystetyn perunamuussin ja porkkanaraasteen kanssa. Onneksi jäi vähän tähteelle niin saa huomenna evääksi töihin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muutaman millin?! On aika jumalattoman paksuja siivuja :D

Puputar kirjoitti...

Kuva saattaa hieman valehdella mutta kyllä siivut oikeasti olivat ohuita.